Samfunn

Australias statsminister Malcolm Turnbull (t.v.) and innvandringsminister Peter Dutton presenterte 20. april forslag til strengere krav til potensielle statsborgere.

Nå må innvandrere bevise at de er integrert i samfunnet

Australia strammer inn på kravene for statsborgerskap og vil utstede færre arbeidsvisum. – Australske jobber til australske folk, sier statsminister Malcolm Turnbull.

Publisert Sist oppdatert

Det skal bli vanskeligere å bli australsk statsborger. Det er klart etter at statsminister Malcolm Turnbull fra det konservative partiet la frem sitt forslag til nye krav.

Nå stilles det høyere forventninger til engelskkunnskaper og en evne til å fremvise støtte for «australske verdier» som religionsfrihet og likestilling gjennom en test.

På testen skal søkere måtte svare på forskjellige verdispørsmål blant annet om de støtter ekteskap for barn og kvinnelig omskjæring.

BBC rapporterer at man nå må ha vært permanent bosatt i Australia i fire år for å kunne starte søknadsprosessen for å bli statsborger. Det er tre år lenger enn i dag.

I tillegg til bosettingstid må søkere nå legge frem bevis for at de har lykkes med å integrere seg i samfunnet. Dette skal for eksempel kunne være arbeidshistorikk, utdanningsløp eller medlemskap i lag og organisasjoner.

Forslaget kommer kun dager etter at Turnbull presenterte innstrammede regler for utstedelse av pass og visum til såkalt høykvalifisert arbeidskraft.

I et skritt som blir omtalt som «Australia først»-politikk fjernet Turnbull 457 arbeidsvisum med et pennestrøk. Det er ventet at færre visa vil bidra til å redusere arbeidsinnvandringen fra hovedsakelig asiatiske land.

– Australske arbeidere må prioriteres til australske jobber, sa Turnbull i en uttalelse Ifølge Sydney Morning Herald.

Powered by Labrador CMS