Annonse
konsernsjef_chr.jpg
Konsernsjef Christian Clausen

Bedring for Nordea

Over forventning

Nordea-konsernet, med hovedkontor i Stockholm, leverte et driftsresultat på 1,037 milliarder euro - opp fra 1,029 milliarder euro året før. Ifølge nyhetsbyrået Reuters forventet analytikere et driftsresultat på 959 millioner euro.

– Nordeas gode forretningsutvikling fortsetter. Vi fikk 22.000 nye relasjonskunder, våre nye apper gjorde at antall mobilbankkunder mer enn fordoblet seg, og vår posisjon som den markedsledende banken for de største bedriftene i Norden ble styrket, sier konsernsjef Christian Clausen i en kommentar.

Stillingskutt og kostnadskutt

I fjor varslet Nordea at 2.000 ansatte mistet jobben i bankkonsernet. Mellom 200 og 300 stillinger skal fjernes i Norge og ifølge Nordea ligger banken foran nedbemanningsskjema:

Antall medarbeidere fortsatte å gå ned og ligger foran tidsplanen. Beslutningen i siste kvartal om å legge ned noen av de mindre kontorene, går etter planen, skriver Nordea i kvartalsrapporten.

I første kvartal i fjor hadde Nordea Norge 1.507 medarbeidere, det er nå redusert til 1.412 ansatte, ifølge rapporten. Dermed kunne banken redusere de samlede kostnadene med 2 prosent, som følge av «det økte fokuset på kostnadsstyring».

- Nordea har ingen direkte eksponering mot gjeldskrisen i Europa. Som alle andre banker blir vi også påvirket av urolige markeder og nye regler som gjør det dyrere å drive bank, men gjennom å effektivisere vår virksomhet har vi redusert effektene for våre kunder, kommenterer konsernsjef Christian Clausen i forbindelse med fremleggelsen.

Annonse
Annonse