Annonse

Norge på Internettoppen

Ifølge 2003-utgaven av «e-readiness ranking» er våre blågule naboer er helt på topp. Både de og danskene passerte USA i fjor. Norge er på syvende plass. På en skala der ti er høyst mulig score, har Norge 8,26, mens Sverige har 8,67. Til sammenligning ligger bunnlandene nede på to-tallet. Aserbajdsjan er nederst med 2,37.

Landene blir målt på 100 ulike kriterier innfor områdene teknologisk infrastruktur, næringsstruktur, sosiale og kulturelle faktorer, utbredelse, politikk og lovverk pluss basistjenester på Internett. Economist Intelligence Unit tilhører The Economist Group, som utgir tidsskriftet The Economist.

PÅ VEI OPP

I rapporten som beskriver undersøkelsen blir det fastslått at depresjonen etter at dotcom-bølgen sprakk fremdeles ikke er over, det gjelder ikke minst for USA. IT-investeringene er fremdeles lave og myndighetene holder lavt tempo i utbyggingen av teknologisk infrastruktur. Svenske myndigheter er et unntak. Selv om det ikke går så fort som mange trodde da det var som hetest, fastslår undersøkelsen at Internett-utviklingen fortsetter ufortrødent.

- Den er blitt en stille revolusjon, sier direktør Daniel Franklin i Economist Intelligence Unit. – Internett fortsetter å bidra til økt effektivitet i forvaltning og næringsliv, sier Franklin. Teknologien nøkkelrolle er å spare kostnader og å lette bedriftenes vei til kundene.

Internettoppen
1. Sverige8,67
2. Danmark8,45
3. USA8,43
4. Nederland8,43
5. Storbritannia8,43
6. Finland8,38
7. Norge8,28
Kilde: 2003 e-readiness ranking, EIU, IBM
Annonse
Annonse