Næringsliv

Polet på omdømmetoppen

Vinmonopolet topper i omdømmeundersøkelsen RepTrak 2011 og sammen med Toyota, Stormberg og IKEA er de fire de eneste som får karakteren «fremragende omdømme».

Publisert Sist oppdatert

– Toppen av listen illustrerer at det er mange veier til et godt omdømme. Hver bedrift må finne sin egen vei, sier Ole Christian Apeland i Apeland Informasjon, som sammen med BI-professor Peggy Brønn står bak undersøkelsen, skriver Dagens Næringsliv.

Bedriftene ble målt på etikk, ledelse, produkter og tjenester, innovasjon, arbeidsmiljø, samfunnsansvar og økonomi. Polet skårer ikke best på noen av dem, men til sammen var de uslåelig.

Tidligere har Vinmonopolets administrerende direktør sagt til avisen at uten folks støtte, ingen Vinmonopol. Polet bygger for øvrig sitt omdømme rundt faglig ekspertise i møte med kunden.

Videre på listen kommer fra femte plass og nedover Tine, Flytoget og Norwegian, deretter Komplett, TV 2 og Meny. Videre nedover finnes SAS på 14. plass, NRK på 17. plass, og NSB på 46 plass.

På de fire siste plassene ligger McDonalds, Notar, Terra og BP. I bunnskiktet er det selskap som har vist fremgang, men står fortsatt med et ”dårlig” omdømme.

Powered by Labrador CMS