Annonse
nordea_bank__no.jpg

Utelukker ikke veto i bankgarantisaken

Johnsen var torsdag i Brussel for å påvirke EU-parlamentet. Han møtte den tyske sosialdemokraten Peter Simon, som er saksordfører for EU-parlamentets behandling av den nye ordningen for innskuddsgaranti. Han skal legge fram sin rapport i EU-parlamentets økonomikomité 16. mars.

– Vi møter forståelse for vårt syn, uten at det er mulig å måle hva slags gjennomslag vi har. Men Simon lovet å ta med seg de norske argumentene og tekstforslagene inn i komiteens videre arbeid, sa Johnsen til NTB torsdag.

Han ville ikke kommentere medieoppslag om at regjeringen ser på saken som så viktig at det kan bli aktuelt å bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen. Denne mekanismen har aldri blitt benyttet før.

Men overfor Nationen bekrefter Johnsen at regjeringen ikke utelukker bruk av veto i saken.

– Veto er med i vurderingen. Men hovedsporet vårt er å få gjennomslag, sier Johnsen til avisen.

EU har i kjølvannet av finanskrisen satt grensen for statens garantiansvar overfor innskyterne til 100.000 euro. Dette er en bedring for alle EU-land, bortsett fra Italia som har hatt en grense på 103.000 euro.

I Norge er grensen 2 millioner kroner, tilsvarende 250.000 euro. Regjeringen er bundet gjennom EØS-avtalen på dette området, men vil gjøre det den kan for at Norge kan beholde dagens grense. (©NTB)

 

Annonse
Annonse