Samfunn

– Der det bra at dette nå granskes, slik at vi får alle fakta på bordet, sier KS-leder Gunn Marit Helgesen om den såkalte Tolga-saken.

– Nødvendig å granske Tolga-saken

KS' styreleder Gunn Marit Helgesen støtter regjeringens krav og mener det er nødvendig med en granskning i Tolga-saken.

Publisert Sist oppdatert

– Tolga-saken er alvorlig og har vært til stor belastning for enkeltmennesker. KS støtter derfor at regjeringen har bedt Fylkesmannen i Hordaland om å granske alle sider av saken. Det er nødvendig med en granskning slik at alle sider av saken kommer frem, og det blir klarlagt hva som faktisk har skjedd, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

Fylkesmannen i Hordaland skal i samarbeid med Sivilrettsforvaltningen og Helsetilsynet også undersøke om norske kommuner følger regelverket for registrering av psykisk utviklingshemmede.

– Enkeltpersoner får diagnoser først og fremst for at de skal få den hjelp og de tjenester de har behov for. Feilaktige slutninger om diagnose kan få alvorlige konsekvenser for den det gjelder, påpeker Helgesen i et nyhetsbrev fra KS.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS