leserinnlegg

Trine Skei Grande nyanserer gårsdagens utsagn om at oljeutdanning er katastrofalt.

– Norge trenger flere bein å stå på

Venstre-leder Trine Skei Grande ønsker å nyansere spissformuleringen som ble gjengitt i Dagens Næringsliv i går. Hun mener vi trenger flere bein å stå på i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Les gårsdagens sak her: – Katastrofe å utdanne folk til oljen

– Det er ingen katastrofe at man utdanner folk til oljesektoren. Oljebransjen og de menneskene som jobber der har vært og er en svært viktig bidragsyter til verdiskapning, velferdsstaten og til utvikling av norsk teknologi. Mitt poeng er at det kan bli en katastrofe for norsk økonomi om vi ikke samtidig bygger opp en tilsvarende satsing på forskning og utdanning innen fremtidens energikilder, kunnskaps- og teknologibedrifter og fornybare næringer som for eksempel fisk og havbruk, sier Skei Grande.

– Vi trenger flere bein å stå på, og vi trenger å utdanne mer arbeidskraft også for fremtidens næringer. Vi må utdanne mer arbeidskraft også for andre næringer, ikke bare olje og gass. Her mener jeg regjeringen ikke bidrar med nok innovasjonskraft i utdannelses- og forskningssektoren, sier Venstre-lederen.

– Min kritikk var derfor ikke rettet mot studenter, ansatte eller bedrifter innenfor olje- og energisektoren, men mot regjeringen som jeg mener ikke prioriteter utdannings- og forskningssektoren. Vi må øke realfagskompetansen og bidra til et løft for ingeniørutdanningene. Teknologer og realister tilpasser seg alltid utviklingen men fra statlig hold mener jeg det er viktig at man tar høyde for at dagens kompetansebehov ikke er det samme som om 30-40 år, sier Skei Grande.

Se forøvrig oppfølgingssaken på dn.no her.

Av Jan-Christian Kolstø, kommunikasjonsrådgiver i Venstres stortingsgruppe.

Powered by Labrador CMS