Samfunn

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) er bekymret for formuleringen i EU-kommisjonens forslag til Horisont Europa, en videreutvikling av dagens Horisont 2020.

Nybø bekymret for norsk utestengelse fra forskningsprogram

Forskningsminister Iselin Nybø (V) frykter at et forslag fra EU-kommisjonen skal begrense Norges muligheter til å delta i verdens største forskningsprogram.

Publisert Sist oppdatert

Norge har siden oppstarten i 2014 tatt del i EUs forsknings- og innovasjonsprosjekt Horisont 2020, som med et budsjett på 77 milliarder euro er verdens største, skriver Dagens Næringsliv.

Siden den gang har norske miljøer hentet hjem 633,6 millioner euro, omkring 6 milliarder kroner, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Nå kan den norske deltakelsen bli pålagt begrensninger som følge av et forslag som EU-kommisjonen har lagt fram for Horisont Europa, en videreutvikling av Horisont 2020. På grunnlag av unionens «strategiske ressurser, interesser, autonomi eller sikkerhet» kan deltakelse begrenses til EUs medlemsstater, heter det i forslaget, som bekymrer den norske forskningsministeren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS