DP helg

Mobbing og utenforskap er fenomener Veronica Salinas kjenner godt til.

Om mobbing og utenforskap

Veronica Salinas har smakt smerten ved å bli tråkket på fordi hun var annerledes. Nå brenner hun for å bidra til et samfunn som verdsetter at vi alle er forskjellige.

Publisert Sist oppdatert

Året er 2002. Veronica Salinas går hjemløs, arbeidsløs og sulten omkring i Buenos Aires. Den argentinske staten knaker i sammenføyningene. Inflasjonen har spist sparepengene og 40 prosent av befolkningen får seg ikke jobb.

Salinas er 25 år gammel og utdannet skuespiller. Hun blir mer og mer desperat. Da får hun høre om en familie i Fredrikstad som trenger en au pair.

Foto

Litteratur er livsviktig for Veronica Salinas. Foto:Marianne Lystrup

Du kan lese om hvordan det gikk i Veronica Salinas’ første roman. Den heter Og – En argentinsk au pairs ordbok. Den kom på Cappelen Damm i 2016. Siden er det blitt flere bøker, blant annet bildebøkene Reisen, Sulten, Skyggen og Slem (illustrert av Camilla Engman og utgitt på Magikon forlag) om ei lita and som opplever krevende motgang, blant annet utestengelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS