Samfunn

Oppretter lekkasjenettsted for forskere

Førsteamanuensis Christian Beck ved Universitetet i Oslo mener norsk pedagogisk forskning er i så dårlig forfatning at han oppretter varslerstedet Pedleaks for å lufte ut.

Publisert Sist oppdatert

Nettstedet beskriver seg som en «maktkritisk, pedagogisk tankesmie». Beck, som er forsker ved Utdanningsvitenskaplig fakultet ved UiO, betegner dagens pedagogikkforskning som triviell og ugyldig. Han savner mer praksisrelevant forskning, skriver Dagens Næringsliv.

– Forskningsledelsen og mye av forskningsledelsen her ved UV-fakultetet er blitt dårlig fordi den er blitt en del av statsbyråkratiet. De er blitt flinkere til å innordne seg politiske prioriteringer, sno seg og skaffe penger. Men det er nesten ikke rom for fri forskning på virkeligheten der ute lenger, sier Christian Beck.

Pedleaks forsikrer om at alle navn som ikke allerede er offentlig kjent, vil bli anonymisert i det nettstedet publiserer.

Førsteamanuensen innrømmer inspirasjon fra Julian Assanges WikiLeaks, men sier prosjektet er planlagt lenge. Beck mener kollegene i større grad må ut og møte lærere og elever.

Dekan Vibeke Grøver Aukrust sier hun foreløpig ikke betrakter bloggen som et varslernettsted, men sier hun ikke ser noen problemer så lenge de holder seg til vanlige regler og kriterier for informasjon og formidling. Hun er imidlertid sterkt uenig med Becks kritikk av teoretisk forskning og store, nasjonale prøver som målestokk. (©NTB)

Powered by Labrador CMS