maler

Permitteringsvarsel

Det finnes ikke alminnelige lovregler som regulerer vilkårene for permittering eller saksbehandlingskrav før permittering kan iverksettes. Det er et følsomt område, og vi har laget en mal for å hjelpe deg som arbeidsgiver et stykke på vei.

Publisert Sist oppdatert

Permittering medfører at arbeidsforholdet opphører – men bare for en periode. Bedriften kan permittere hele eller deler av en ansattes stilling.

I tider med økonomiske utfordringer vurderer en del bedrifter å permittere ansatte, mange har allerede gjort det. Ved å permittere ansatte får bedriften en mulighet til å sette arbeidsforholdet på «hold», noe som igjen gir reduserte økonomiske forpliktelser. Videre kan man ta inn igjen permitterte ansatte på visse vilkår for å dekke løpende bemanningsbehov.

Retten til permittering er ikke en lovfestet ordning, men følger blant annet av Hovedavtalen mellom HSH / LO § 12. Dersom man velger å permittere gjelder det regler i lov og forskrift om virksomhetens lønnsplikt og den ansattes rett til dagpenger. Dersom din virksomhet er bundet av Hovedavtalen eller andre tariffavtaler med permitteringsregler, vil disse gjelde direkte.

Kilde: HSH


Klikk på lenken under for å laste ned malen for permitteringsvarsel i Word-format. Advokatfirmaet Selmer DA har utformet utkast til noen sentrale arbeidsrettslige dokumenter for Ukeavisen Ledelse.

Vi gjør særskilt oppmerksom på ved bruken av disse dokumenter at dokumentene er utformet i standardisert form og er utarbeidet ut i fra et veiledningsformål.

Arbeidsrettslige forhold er individuelle og krever derfor en konkret rettslig vurdering. Dokumentene må også tilpasses det konkrete formål. Advokatfirmaet Selmer DA påtar seg således ikke ansvar, hverken direkte eller indirekte, for bruken av de nevnte dokumentene.

Last ned vårt forslag til permitteringsvarsel

Powered by Labrador CMS