Samfunn

Politimester i Sør-Vest politidistrikt Hans Vik er en av dem som ikke vil svare på hvordan de opplever politireformen.

Politimestre vil ikke kommentere omstridt reform

Landets politimestre ønsker ikke å svare på spørsmål om hvordan de opplever den nye politireformen. – Rett og slett ganske pinlig, sier Jenny Klinge (Sp).

Publisert Sist oppdatert

Dagsavisen har kontaktet politimestre over hele landet for å høre hva de synes om reformen. Innsatsleder Arne Guddal i Drammen gikk hardt ut mot reformen i juni og kalte den brutal og grusom. Politimester i distriktet, Christine Fossen, sa at mange var slitne og frustrerte og at budsjettet var for stramt.

Da avisen kontaktet de andre politidistriktene, svarte åtte av dem at de ikke ønsket å kommentere saken. Det gjaldt distriktene Møre og Romsdal, Sørvest, Troms, Vest, Innlandet, Finnmark, Nordland og Agder. Kun Øst politidistrikt ga et noenlunde svar; at reformen hadde vært omfattende og krevende for mange.

Senterpartiet har hele tiden vært imot reformen som ble vedtatt i 2015. Jenny Klinge mener politiet må fortelle hvordan de opplever endringene.

– Jeg synes det rett og slett er ganske så pinlig at ingen politimester tør å være ærlig om dette. Dersom man skal justere kursen underveis og gjøre reformen bedre, er det helt avgjørende med en åpen kultur, sier hun.

Også leder av Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, reagerer på politimestrenes taushet.

– Det ligger en forpliktelse i det samfunnsoppdraget politimestrene har, til å fortelle hvordan det virkelig står til.

SE VIDEO

Powered by Labrador CMS