Annonse
mor_og_barn2.jpg

– En skam at barnetrygden ikke økes

Solveig Horne (Frp), første nestleder i familiekomiteen på Stortinget, sier Frp hvert år er alene om å stemme for å øke barnetrygden.

Den siste store endringen i barnetrygden skjedde i 1996. Siden da har prisstigningen vært 37 prosent. Det tilsvarer et tap på nesten 10.000 kroner for en tobarnsfamilie, skriver Dagsavisen.

85.000 barn lever i fattigdom i Norge, og stadig flere av disse bor i minoritetsfamilier på østkanten.

– Det er en skam at barnetrygden ikke har vært økt på 14 år. Den er heller ikke kostnadsjustert, sier Horne til Dagsavisen.

Bystyrekandidat for Arbeiderpartiet i Oslo, Nasir Ahmed, mener økt barnetrygd er ett tiltak som kan forbedre fattige barns situasjon.

– Men dette alene kan ikke få dem ut av fattigdommen på lang sikt. Barnetrygden kan ikke dekke kostnadene ved SFO eller barnehagen. Fattige familier og mange innvandrerfamilier er også avhengige av gode sosiale tjenester for å klare seg, sier Ahmed.

Mazyar Keshvari (Frp), leder av helse- og sosialkomiteen i Oslo, mener innvandringen har skylden for barnefattigdommen.

– Den massive ikke-vestlige innvandringen kombinert med rause sosiale ordninger er en bevisst politikk som Ap og SV er hovedarkitektene bak og fortsatt dessverre fører. Inntil disse partier tar til vettet på dette området, vil problemene vi ser i dag bare øke, sier han. (©NTB)

Les også– Norge er verdens beste mammaland

 

Annonse
Annonse