Annonse
libe_rieber_moh.jpg

Ap: Ingen nye private sykehjemsplasser i Oslo

Ingen flere sykehjemsplasser skal på anbud i Oslo, og Ap vil reversere vedtaket om mer privatisering i år, dersom partiet får makten ved lokalvalget.

– Adecco-saken har vist at man verken har styring eller kontroll med tjenestene som leveres av private. Nå må man rydde opp og sørge for å innføre systemer som sikrer at de ansatte får skikkelige lønns- og arbeidsvilkår, sier Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn til Dagsavisen.

Konstituert eldrebyråd Cecilie Brein (Frp) sa torsdag at hun ønsker at flere kommunale sykehjem blir konkurranseutsatt. Fagforbundets leder Jan Davidsen mener at Brein viser forakt for de Adecco-ansatte. Også Rieber-Mohn er skeptisk til Breins uttalelser.

– Når vi ser hvordan Adecco har spart penger gjennom å gi ansatte dårlige lønns- og arbeidsvilkår, kan jeg ikke si at det er et kvalitetstegn. Og vi har fått 430 færre sykehjemsplasser i Oslo de siste åtte årene med byrådets konkurranseutsetting, sier Rieber-Mohn.

Brein mener at et større innslag av private aktører i sykehjemssektoren vil gi mer velferd for pengene, fordi konkurranseutsatte sykehjemsplasser ifølge henne er billigere enn kommunale. (©NTB)

 

Annonse
Annonse