Samfunn

Kristin Halvorsen – en SV-høne?

Kaller SV-ere for høner

Carl I. Hagen er tilbake for fullt – nå som eventyrforteller om høns som ikke ville være med å bake kaka, bare fordele den mellom seg, etterpå. Det skjer i hans nye bok «Klar tale».

Publisert Sist oppdatert

– Jeg bruker et eventyr om høner for å illustrere poenget, sier Hagen til Dagbladet. Eventyret hans er en versjon av «Den kloke høna og hvetekornet», hvor flere dyr vegrer seg mot å produsere. Men ingen mot å konsumere.

I Hagens eventyr er det bare en klok høne som dyrker korn, maler mel og baker kake – og så «SV-hønene» som kjenner duften av nybakt kake og sier «Vi må dele godene likt». Typisk «SV-høner», sier Hagen. I SV ser de annerledes på det:

– I hans verden må man først skape for å dele. Men vi vet at man også må dele for å skape, sier SVs parlamentariske leder, Bård Vegar Solhjell.

– Dette er Carl I. Hagens ønskereprise fra valgkampen i 1989. Hele den valgkampen løp han rundt å fortalte eventyret om den lille, røde høna, sier SV-leder Kristin Halvorsen til Dagbladet.

– Han må ha lite å gjøre hvis han bruker så mye tid på å bekymre seg over SV, sier partiets finanspolitiske talskvinne, Inga Marte Thorkildsen til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS