Annonse
audun_lysbakken.jpg

Likestillingsdebatt i Adeccos skygge

Regjeringspartiene gikk hardt ut mot høyresidens privatisering og konkurranseutsetting og hevdet at dette hindrer ansatte i omsorgsyrkene i å få skikkelig lønn og arbeidsforhold.

Regjeringen ble kritisert for å legge fram en melding med mange fine ord, men med få forslag.

– Vi hadde forventet en melding med flere konkrete tiltak i lys av regjeringens retorikk, sa Øyvind Håbrekke (KrF).

Han slo fast at KrF deler mye av de rødgrønnes tankegods, men han ville ikke delta i det han kalte den klassiske kranglingen mellom høyre- og venstresiden fordi «ingen av disse veiene fører fram».

Likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) var på sin side stolt av at regjeringen hadde lagt fram den første likestillingsmeldingen noen gang.

– Det forundrer meg at høyresiden kritiserer oss for at meldingen inneholder få forslag når den likevel stemmer ned alle forslag som ligger der, sa han.

I meldingen signaliserer regjeringen tiltak for å redusere lønnsgapet mellom kvinner og menn og foreslår at arbeidsgiver skal ha plikt til å gi opplysninger knyttet til kjønn og lønn og kriteriene for lønnsfastsettelsen.

Andre tiltak som drøftes er tredeling av foreldrepengeperioden, og lovfesting av lønn under ammefri en time daglig i barnets første leveår.

– Den som tror at lønn under ammefri lager vei i vellinga tar feil, men det er et hyggelig forslag for dem det gjelder, kommenterte Venstres leder Trine Skei Grande. (©NTB)

 

Annonse
Annonse