Samfunn

– Formuesskatten er lite hensiktsmessig og burde avvikles, sier Arne Hyttnes i Finansnæringens fellesorganisasjon.

Vil ha eiendomsskatt

Administrerende direktør Arne Hyttnes i Finansnæringens fellesorganisasjon (FNO) vil ha eiendomsskatt i stedet for formuesskatt, slik næringsminister Trond Giske (Ap) luftet for en uke siden.

Publisert Sist oppdatert

– Formuesskatten er lite hensiktsmessig og burde avvikles. Den gjør at vi får feilallokeringer av sparing, sier Hyttnes til Dagens Næringsliv, og skriver selv i et innlegg at det nåværende skattesystemet gjør det mer lønnsomt å spare i eiendom enn i finansielle aktiva.

Viseadministrerende direktør i FNO, Arne Skauge, mener også en omlegging er fornuftig, samfunnsøkonomisk, men tror av avveiningen mellom formuesskatt og eiendomsskatt blir et stort politisk problem fremover.

– Bortsett fra helse og omsorg tror jeg dette er et av de vanskeligste politiske problemene vi står overfor de kommende årene, fordi partiene er så langt gravd ned i sine tradisjonelle standpunkt, sier han.

Skauge har vært finansminister for Høyre – et parti som allerede har tatt avstand fra Giskes forslag om en omlegging fra formuesskatt til eiendomsskatt.

Powered by Labrador CMS