Samfunn

NSOs leder Mats Johansen Beldo.

– Skremmende at nesten 10.000 elever er usikre på hvor de skal bo

Fadderuken er over og studiene har startet, allikevel er det 9649 studenter på venteliste for å få studentbolig.

Publisert Sist oppdatert

Dette viser tall som Norsk studentorganisasjon (NSO) innhentet hos landets studentsamskipnader i forrige uke.

På samme tidspunkt i fjor var det 8.352 studenter i studentboligkø ved landet samskipnader. Den 11. august 2017 var tallet 12332.

– Det er skremmende at nesten 10 000 studenter fortsatt er usikre hvor de skal bo to uker etter studiene deres startet. Fokuset til alle studentene burde være på undervisningen og ikke på boligjakten, sier leder av Norsk Studentorganisasjon Mats Johanssen Beldo.

Stort behov

Det har fra regjeringen sin side vært tildelt tilskudd til rekordmange studentboliger, køtallene viser likevel at behovet for flere studentboliger fortsatt er stort.

NSO er glade for at det er varslet en gjennomgang av tilskuddet til studentbolig og mener at det statlige tilskuddet skal være på 50 prosent av byggekostnaden.

Vi frykter at det er studenter som dropper ut av studiene sine fordi de ikke finner et sted å bo som de har råd til å betale for

«Vertskommuner kan bidra til fortgang i byggingen ved tilgjengeliggjøring av tomter og raskere saksbehandling,» skriver NSO i en pressemelding.

– Vi frykter at det er studenter som dropper ut av studiene sine fordi de ikke finner et sted å bo som de har råd til å betale for. Studentene i Norge forventer at regjeringen fortsetter satsningen og at det i statsbudsjettet til høsten kommer nye 3000 studentboliger, sier Beldo.

Powered by Labrador CMS