Nyheter

Rekrutterer Andrea Kvinnesland Hvattum (til venstre) og Boxo-gründer Caroline Leithe mener bedrifter burde bli flinkere til å gi tilbakemeldinger til søkere som ikke får jobben. Foto: Camilla Skjær Brugrand

Slik gir du tilbakemeldinger til dem som ikke fikk jobben

Da Boxo-gründer Caroline Leithe skulle rekruttere til en lederstilling i selskapet, valgte rekrutterer Andrea Kvinnesland Hvattum å ringe til alle 67 søkerne som ikke fikk jobben for å dele råd om hva de kunne gjøre bedre neste gang.

Publisert Sist oppdatert

­Bedrifter kan få hundrevis av søkere til en stilling de skal ansette for. Det betyr at de fleste ikke får jobben de søker, selv om de har lagt ned mye tid og energi i å gjøre research på selskapet, skrive søknad og finjustere CV til akkurat denne jobben.

Ofte får ikke jobbsøkeren noen tilbakemelding fra selskapet, før det tikker inn en epost om at stillingen er besatt. Rekrutterer Andrea Kvinnesland Hvattum mener selskaper ber om mye fra potensielle kandidater, men gir lite tilbake.

– Jeg blir så sur. Noen ganger tror jeg nesten selskaper ber om å få et dårlig rykte. Søkeren får ingen tilbakemelding om hva de kunne gjort bedre neste gang.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS