Nyheter

– De fleste høyt utdannede søker seg til privat sektor i byene, mens kommuner, spesielt de små, kommer til kort i kampen om kompetansearbeidskraft, mener Lise Lyngsnes Randeberg som leder arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne.

– Små kommuner får ikke tak i nok høyt utdannede

Mange små kommuner har problemer med å tiltrekke seg folk med høy utdanning, viser en ny undersøkelse, laget på oppdrag fra Akademikerne.

Publisert Sist oppdatert

Rapporten er utarbeidet av Menon. Den konkluderer med at mangel på høyt utdannende fagpersoner i kommunene rammer alt fra psykisk syke til klima og natur.

Søker seg til privat sektor

– Høyt utdannede er opptatt av å ha arbeidsoppgaver der de kan bruke faget sitt og at de er en del av et stimulerende og utviklende miljø. De fleste søker seg til privat sektor i byene, mens kommuner, spesielt de små, kommer til kort i kampen om kompetansearbeidskraft, sier Lise Lyngsnes Randeberg som leder arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne.

Sammenslåing eller uformelt samarbeid

Menon kommer med flere forslag til hvordan mangelen på fagpersoner i kommunene kan løses.

Blant dem er å vurdere sammenslåing eller å etablere uformelle samarbeid, samt å i større grad tilrettelegge for karriereutvikling og videreutdanning.

­

Powered by Labrador CMS