Helse

Leder i Norsk Sykepleierforbund Lill Sverresdatter Larsenhun forteller at sykepleiere er redde for å smitte både pasienter og egen familie, og at det er mye usikkerhet knyttet til smittevernutstyr.

Sykepleiere opplever å ha «sviktet»

Smitterisiko, karantene og et enormt arbeidspress har vært hverdagen for norske helsearbeidere i snart to måneder. Nå kjenner flere på den psykiske belastingen koronakrisen har medført.

Publisert Sist oppdatert

Norske sykepleiere og helsearbeidere har de siste månedene kjempet en iherdig kamp mot den usynlige fienden – Covid-19 viruset, som i skrivende stund har smittet 2,5 millioner av verdens befolkning.

Sykehusene forteller at flere tusen helsearbeidere har sittet i karantene i frykt for å være bærere av viruset. Flere har også selv vært smittet.

De vender nå tilbake til frontlinjen for å behandle smittede pasienter i det karantenetiden er omme. Ikke alltid går det problemfritt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS