Samfunn

– Man kan ikke sitte i Oslo og tegne rundinger og firkanter på et kart. Alle skjønner at det blir tullete, sier Kvæfjord-ordfører Bendiks H. Arnesen.

– Tenk på et tall

Størrelsen på en idealkommune er det samme som «tenk på et tall», mener ordføreren i Kvæfjord – mens mange Sp-ordførere har begynt å tenke sammenslåing før det blir tvang.

Publisert Sist oppdatert

Kvæfjord-ordfører Bendiks H. Arnesen (Ap) er en av dem som ikke er enige i utspillet fra Aps stortingsgruppe om kommunesammenslåing, skriver Klassekampen.

– Man kan ikke sitte i Oslo og tegne rundinger og firkanter på et kart. Alle skjønner at det blir tullete, sier Arnesen.

Men flere Senterparti-ordførere tar signalene alvorlig.

– En skal ikke være en veldig erfaren spåmann for å se at det i neste stortingsperiode blir endringer i kommunestrukturen – enten vi vil eller ikke, sier ordfører i Lom, Simen Bjørgen, til VG.

Han mener at det blir stadig flere argumenter for slike sammenslåinger, som Nav-reformen. Andre ordførere peker på at det forventes at kommunene skal yte samme tjenester med samme kvalitet og omfang som andre.

– Det er ikke rart at ordførerne tenker slik, det vil jeg også gjort om jeg var ordfører, sier kommunalpolitisk talsmann for Sp på Stortinget, Ola Borten Moe til VG.

Les også: Vil ha minst 20.000 innbyggere per kommune

Powered by Labrador CMS