Samfunnsansvar

Miljømerking Norge, som forvalter de offisielle miljømerkene Svanemerket og EU Ecolabel, har fått ny styreleder: Lucie Katrine Sunde-Eidem.

– Tiden for å engasjere seg mer i miljø er nå

Publisert Sist oppdatert

Det sier påtroppende styreleder i Miljømerking Norge, Lucie Katrine Sunde-Eidem i en pressemelding. Med bakgrunn fra organisasjonspsykologi, HR–arbeid og politikk gleder hun seg til å gjøre det enklere å velge miljøvennlig og bidra til grønn innovasjon og verdiskaping i regi av Norges offisielle miljømerke.

Barne- og likestillingsdepartementet oppnevnte nylig den 37 år gamle Lucie Katrine Sunde-Eidem til ny styreleder i Miljømerking Norge, som forvalter de offisielle miljømerkene Svanemerket og EU Ecolabel i Norge. Sunde-Eidem jobber til daglig som HR-direktør i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge og er bystyrerepresentant for Venstre i Trondheim, der hun bor sammen med mann og to barn. Sunde-Eidem er utdannet innen ledelse og organisasjonspsykologi, og synes det er svært spennende å jobbe med utvikling av organisasjonen og de ansatte.

Hun forteller at dette styrevervet har et oppdrag som er større enn i en ren kommersiell virksomhet, og at dette tiltaler henne.

– Jeg vil være med på å gjøre det lettere å velge miljøvennlig og å bidra til klokere forbruk, grønn innovasjon og verdiskaping. Tiden for å engasjere seg mer i miljø, den er nå, sier Sunde-Eidem.

Hun trekker også fram at styrets brede sammensetning er noe som appellerer til henne. I Miljømerkings styre er det nemlig representanter fra både Forbrukerrådet, Virke, miljøorganisasjoner, miljømyndigheter, LO, NHO og handelen. Sunde-Eidem har god erfaring med å jobbe i tverrfaglige team, og synes det er spennende å finne ut hva som motiverer folk og hva som gir et godt samhold.

Det viktigste for Sunde-Eidem er at det skal bli lettere å velge miljøvennlig for folk flest. Da er det viktig å fremme kunnskap og bevissthet om hva som er de gode miljøvennlige valgene. Her spiller Svanemerket en viktig rolle:

– I et overordnet samfunnsperspektiv er det viktig å ha ordninger som belønner de gode, grønne valgene. Gode incentivordninger som fremmer grønne gode valg er også viktig, sier Sunde-Eidem.

Hun har kjent til Svanemerkets sterke posisjon i markedet, men innrømmer at det blir en del å sette seg inn i, også.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle de 30 ansatte i Miljømerking Norge som har jobbet frem Svanemerkets sterke posisjon. At merkeordningen inngår i et nordisk samarbeid er også en positiv driver for å skape både mer engasjement og bærekraft på tvers av landegrenser, sier den nye styrelederen.

Hun skal jobbe for at Svanemerket skal bli enda bedre kjent.

– Om ti år har Svanemerket blitt enda bedre kjent. Det nordiske samarbeidet har blitt enda viktigere, og Miljømerking er en organisasjon som vokser og blir stadig mer aktuell. Jeg tror også vi om ti år sertifiserer produkter innen flere bransjer enn i dag, og at forbrukerne er mer bevisst på å bruke svanen i det daglige, avslutter Sunde-Eidem.

Powered by Labrador CMS