tillit

Å bygge tillit er mye lettere sagt enn gjort, skriver Jan Ketil Arnulf.

Tillit som vitenskap

Tillit er mye lettere sagt enn gjort. Å bygge tillit setter så store psykologiske krav til partene at mange ledere velger bort tillit som instrument. Redselen for å tape blir for stor. Derfor er «tillitsbasert ledelse» så vanskelig, skriver Jan Ketil Arnulf.

Publisert Sist oppdatert

Jan Ketil Arnulf er professor ved Handelshøyskolen BI.

SYNSPUNKT. I min forrige spalte om «organisasjonsdumhet» kom jeg i skade for å si noe dumt. Dystert nok påsto jeg at ingenting hjelper mot menneskelig uforutsigbarhet. Mitt eneste praktiske råd var å be leserne om å ta høyde for at folk er troende til å gjøre... vel, mye som er enda rarere enn forventet.

Til min glede har jeg etterpå oppdaget et lite lys i tunnelen. En av mine egne gamle lærere kom til hjelp. Og med «gammel lærer» mener jeg skikkelig gammel: Professor Jan Smedslund blir om få uker 92 år gammel og publiserer fortsatt hardtslående forskning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS