tillit

Tillitsledelse – hva er det, egentlig?

Tillitsledelse er et relativt nytt begrep. Et Google-søk på tillitsledelse for årene 2015-2017 gir mange treff, mens et tilsvarende søk for perioden 2005-2010 gir to. Hva dreier tillitsledelse seg om? Er tillitsledelse det samme som trust management på engelsk?

Publisert Sist oppdatert

SYNSPUNKT Det synes naturlig først å forklare betydningen av tillit. Det finnes mange definisjoner (se «Samskaping og tillit» og «Tillit i prosjekter» for eksempler), men de fleste koker ned til omtrent følgende:

Tillit karakteriserer i hvilken grad en part A er villig til å være avhengig av en part B's handlinger med hensyn til noe som er av verdi for part A.

Tillit er altså en relasjon mellom en tillitsgiver A og en tillitsmottaker B. Tillit er subjektiv i betydning av å representere tillitsgivers tro eller oppfatning av tillitsmottaker. Tillitsgiver kan ha tillit til en tillitsmottaker som ikke er tillitsverdig, og omvendt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS