Nyskaping

Tysk industri bruker rekordmye på forskning og utvikling

Den tyske industrien går så det griner. De siste årene har tyske selskaper også brukt stadig mer på å utvikle nye løsninger. Men også i Tyskland blir det stadig større forskjeller mellom store og små bedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse utført av den ledende tyske tenketanken DIW økte tysk industri pengebruken på forskning og utvikling med hele 20 prosent mellom 2010 og 2013, som er de ferskeste tilgjengelige tallene.

I 2013 gikk hele 57,2 milliarder euro av industriselskapenes omsetning til FoU. Resten av økonomien økte ikke like mye, så DIW mener at Tyskland samtidig ble mer forskningsintensivt, altså at stadig større andeler av økonomien består av forskning og utviklingsaktiviteter.

– Tyskland er på riktig kurs når det gjelder forskning og utvikling, sier Alexander Eickelpasch ved DIW i en uttalelse på tenketankens hjemmesider.

Men som i mange andre vestlige land skjer det også en todeling i økonomien på dette området.

– Vi må ikke ignorere det faktum at det er først og fremst de store selskapene og de allerede forskningstunge selskapene som står for mesteparten av veksten. De små og mellomstore selskapene har ikke økt FOU-bruken i særlig grad, sier Eickelpasch.

Det er likevel mer enn nok til å plassere Tyskland fremst i Europa. Ifølge DIW er det kun Kina og Sør-Korea som hadde en sterkere vekst innen industriell forskning i denne perioden.

Powered by Labrador CMS