Samfunn

Utvalg vil styrke arbeidsgiverens styringsrett

Utvalget som har vurdert dagens ordninger i norsk arbeidsliv, foreslår å styrke arbeidsgiveres muligheter til å fordele og konsentrere arbeidstiden.

Publisert Sist oppdatert
Leder av det såkalte Arbeidstidsutvalget, professor Karen Helene Ulltveit-Moe, vil onsdag formiddag legge fram utvalget rapport for den nye arbeidsministeren, Anniken Hauglie (H), skriver Dagens Næringsliv.

I et innlegg i samme avis tirsdag kveld, skriver Ulltveit-Moe at det er rom for forbedringer i dagens måte å regulere norsk arbeidstid på, selv om det viktigste, å sikre vernet av arbeidstakerne, ikke skal fjernes.

– Arbeidsgiver vil få en noe utvidet styring med hensyn til konsentrasjon og fordeling av arbeidstiden. Men forslaget rokker ikke ved arbeidstager­sidens lovfestede rett til medvirkning ved utarbeidelse og til drøfting av arbeidsplaner, skriver Ulltveit-Moe om forslaget som blir presentert i en egen kronikk i avisen.

Hun peker på den fastlåste situasjonen om arbeidstider og turnusavvikling i helsesektoren.

– Et flertall foreslår derfor å endre lovens bestemmelser om gjennomsnittsberegning og hviletid. Vi mener at dette vil kunne løse mange av utfordringene knyttet til fastsettelsen av ordinære skift- og turnusplaner i helse og omsorg, skriver utvalgslederen.

Powered by Labrador CMS