Fremtidens lederskap

Rådgiver, Norden-venn og tidligere toppdiplomat Kai Eide mener verden står midt i en politisk tillitskrise. – Politiske myndigheter har mistet evnen til å tenke langsiktig og styre strategisk, mener Eide.

– Vi er inne i en global ­tillitskrise

– Verden preges av en politisk tillitskrise, sier tidligere toppdiplomat og politiker, Kai Eide. Han mener norske næringslivsledere nå må spille rollen som samfunnsbyggere.

Publisert Sist oppdatert

– Donald Trump har spilt en stor rolle i å utløse denne tillitskrisen. Hans lederstil og «America First»-politikk setter sitt preg på hele verdenssamfunnet. Men han har slett ikke skylden alene. Han har utnyttet trekk i samfunnsutviklingen, som har sin opprinnelse flere tiår tilbake. Og siden han på en måte har lykkes blir han kopiert av politikere i andre land, sier Kai Eide til Dagens Perspektiv.

Den tidligere toppdiplomaten – som blant annet har vært norsk ambassdør til Sverige i mange år – er i dag styreleder i Norsk-Svensk Handelskammer. Han jobber også som rådgiver og er knyttet til kommunikasjonsselskapet Wergeland/Apenes.

Styringsevnen blir svakere

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS