DP helg

SV vil kjempe for et rikt og variert kulturliv for de mange, uavhengig av folks lommebok og adresse, sier Freddy André Øvstegård. De vil derfor ha et nytt kulturløft hvor minst 1 prosent av statsbudsjettet skal gå til kulturformål.

Vil jobbe for mer mangfold, likestilling og representativitet i kunst- og kulturlivet

– Kultursektoren vil få økt sin status, både utfra kunstens egenverdi og som næring med viktig verdiskaping og sysselsetting. En rødgrønn regjering, med et nytt rødgrønt kulturløft, vil merkes, sier SVs Freddy André Øvstegård.

Publisert Sist oppdatert

Hva er SVs hjertesak(er) for kulturen?

– SV kjemper for et rikt og variert kulturliv for de mange, uavhengig av folks lommebok og adresse. Derfor vil vi ha et nytt kulturløft hvor minst 1 prosent av statsbudsjettet skal gå til kulturformål. Det vil bety en stor økning fra dagens regjering.

– I et nytt kulturløft vil vi særlig prioritere å bygge opp den kulturelle grunnmuren, altså det lokale kulturlivet som er tilstede i hele landet. Vi vil ha ned køene og gjøre kulturskolen gratis. Vi vil ha et nytt løft for bibliotekene, med penger til økt bemanning, bedre formidling og lengre åpningstider. Vi vil lovfeste åpne og gratis møteplasser for unge som fritidsklubber og ungdomshus i alle kommuner. Vi vil sikre egna lokaler og langt bedre finansiering for det frivillige kulturlivet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS