Samfunn

Vil sysselsette 200.000 syrere i nærområdet Jordan

Jordan med radikal plan for flyktningene.

Publisert Sist oppdatert

Jordan seiler opp som et av de viktigste nærområdene for de syriske flyktningene.

Det er en ny handelsavtale med Europa i kombinasjon med en flom av investeringer fra andre land som nå skal sette Jordan i stand til å sysselsette smått utrolige 200.000 syrere i det som omtales som en radikal ny løsning på den største flyktningkrisen på tiår. Det melder nyhetsbyrået AP.

Myndighetene i Jordan innrømmer at planen, som innebærer å skape nye jobber i landet som allerede sliter med relativt høy arbeidsledighet, vil komme til å ta flere år før den kan sies å ha blitt gjennomført.

I bytte mot at Jordan tar en såpass stor andel av byrden med flyktningene, skal jordanske produkter få lettere tilgang på det europeiske markedet. Ekstra bevilgninger i form av billige lån og overføringer følger også med i pakken som ble klar på et møte i London.

En viktig del av avtalen, ifølge AP, er at EUs firer på kravet om opphavsland for produktene som selges på det europeiske markedet. Det vil føre til at jordanske produkter kan importeres fra Asia og videreselges til EU som jordanske med de fordeler som nå tilfaller slike produkter.

Powered by Labrador CMS