Samfunn

Kunnskapsminister Røe Isaksen foreslår å gi dispensasjon for regjeringens nye kompetansekrav til lærere godkjent før 2014.

Vil utsette regjeringens nye kompetansekrav for godkjente lærere

I et nytt forslag vil regjeringen gi lærere som oppfylte kravet for å bli ansatt som lærer før 2014 dispensasjon fra de nye kompetansekravene fram til 2025.

Publisert Sist oppdatert

Den foreslåtte endringen i opplæringsloven følger opp Stortingets vedtak fra april 2016, da et flertall på Stortinget stemte for en dispensasjon fra regjeringens nye kompetansekrav for alle fast ansatte lærere med godkjent allmennlærerutdanning før 1. januar 2014.

Den foreslåtte dispensasjonen gjelder kravene om relevant komptanse for å undervise i norsk, engelsk og matematikk, og skal vare frem til august 2025. Dispensasjonen skal også gjelde for lærere som på grunn av overgangsregler fullfører den tidligere allmennlærerutdanningen etter 1. januar 2014.

– Det er viktig at skolene og kommunene bruker tiden godt og sørger for at alle lærere som behøver videreutdanning får mulighet til å ta dette i god tid før reglene strammes inn, sier Røe Isaksen i en pressemelding fredag.

Dispensasjonen vil gis automatisk ved lovendringen, og kommer ikke til å kreve søknad.

Powered by Labrador CMS