Samfunnsansvar

Morten Rostrup i Leger uten Grenser mener det mye som tyder på at WHO har lært av ebola-krisen, der organisasjonen kom altfor sent på banen. Nå har WHO innkalt til hastemøte om zikaviruset til uka.

WHO kan ha lært av ebola-fadesen i kampen mot zikaviruset

Det virker som Verdens helseorganisasjon (WHO) har lært av eobla-krisen. – WHO ser ut til å respondere raskt på zikaviruset, sier Morten Rostrup i Leger Uten Grenser.

Publisert Sist oppdatert

– Selv om zikaviruset er annerledes enn det svært dødelige ebolaviruset, er det viktig å ta det svært alvorlig, understreker Rostrup.

Leger Uten Grenser har vært svært kritiske til WHOs håndtering av ebola-krisen. De mener at WHO tonet ned ebola og at de overså mange av faresignalene.

– WHO sviktet fullstendig, det var svært tragisk å se at det ikke fantes en adekvat beredskap mot epidemier. Av den grunn mistet man mye tid i kampen mot Ebola, og den manglende handlekraften kostet mange tusen liv, sier lege Rostrup som er spesialist i indremedisin.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS