Nyskaping

FINALE: – Blue Lice og Bikefinder var hakket vassere enn resten av finalistene, konstaterer Petter Stordalen og hans kolleger.

Delte Stordalen-million

Etter en finaledag med presentasjoner og og utspørring, var det Stavanger-bedriftene Blue Lice og Bikefinder som delte seieren i kampen om Strawberry-millionen.

Publisert Sist oppdatert

Det gikk hett for seg under finalen av Strawberry-millionen på hotellet HOBO i Stockholm tirsdag. Petter Stordalen hadde samlet en faglig bred jury og seks finalister som pitchet sin idé i ti minutter før juryen og publikum fikk gyve løs på finalistene med sine spørsmål. Da dagen var over ble det klart at Blue Lice og Bikefinder stakk av med hver sin investering på 2 millioner kroner og delt seier i Strawberry-millionen, heter det i en pressemelding.

Laks og sykkel

Foto Blue Lice har utviklet et felle-system som tar lakselus på et tidlig stadium. Det er preventivt, bærekraftig og utnytter lusa sine instinkter. Lusa har meget begrenset tid på å finne sin vert, og forskning har identifisert hvilke faktorer som trigger lusen til å angripe. Disse faktorene har Blue Lice kombinert, forsterket og implementert i et eget design.

– Dette har vært fantastisk gøy. Alle finalistene burde anse seg selv som vinnere, men Blue Lice og Bikefinder var hakket hvassere enn resten, spesielt i dag. Det er så utrolig kult når forventningene er høye fra før, men så kommer det unge, flinke folk på scenen og bare leverer og leverer, sier Petter Stordalen, eier av Strawberry og initiativtaker til Strawberry-millionen.

Blue Lice har utviklet et felle-system som tar lakselus på et tidlig stadium. Det er preventivt, bærekraftig og utnytter lusa sine instinkter.

Bikefinder har utviklet en sporingsenhet for sykler. En blå GPS-pinne festes inne i styret på sykkelen, og senderen har en innebygd sirene som går av hvis sykkelen blir stjålet.

Jeg er blåst av banen

Foto Bike Finder er et produkt som gjør det mulig å spore sykkelen din. En blå GPS-pinne festes inne i styret på sykkelen. Senderen har også en innebygd sirene som går av hvis sykkelen blir stjålet.Produktet er allerede i salg hos XXL og på nettet. Bike Finder har også blitt testet av det profesjonelle sykkellaget Katusha.Ole Martin Ølmheim, Viggo Henriksen, Jan Erik Sola Foss og Snorre Dishington er teamet bak Bikefinder. Sammen har de erfaring fra trådløs sporingsteknologi, salg og andre oppstartsbedrifter.

– Blue Lice har potensielt et enormt nedslagsfelt, spesielt for norsk laksenæring, mens Bikefinder kan selge sin sykkel-tracker til hele verden. Som om ikke det var nok, så har begge ideene fantastiske positive effekter i et bærekraftperspektiv. Jeg er blåst av banen, sier Stordalen.

Administrerende direktør Karoline Olsen i Blue Lice er storfornøyd med seieren.

– Dette har vært en vanvittig reise! At en investor som Petter Stordalen har trua på oss som team er veldig inspirerende, sier Olsen.

– Bikefinder er veldig tilfreds med å få Petter og teamet med på laget. Strawberry tilfører mye mer enn bare penger. Vi gleder oss stort til å begynne samarbeidet, sier administrerende direktør Ole Martin Ølmheim i Bikefinder.

Powered by Labrador CMS