Nyskaping

Anita Krohn Traaseth og Innovasjon Norge spisser sin internasjonale tilstedeværelse.

Etablerer nye internasjonale kontorer

Innovasjon Norge spisser sin tilstedeværelse etter en gjennomgang av den internasjonale virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Konklusjonen etter en omfattende gjennomgang av Innovasjon Norge sin internasjonale tilstedeværelse gir nyetableringer av kontor i Tyskland og Midtøsten/Dubai, samt ytterligere styrking av flere av kontorene i markeder som er identifisert som viktige av norsk industri- og næringsliv. Kjerneoppgavene levert fra utekontorene vil bli spisset under Export Norway, Invest in Norway og Visit Norway. Det er samtidig besluttet at kontorene i Tyrkia og Malaysia vil bli lagt ned, skriver Innovasjon Norge på sine hjemmesider.

- Norsk økonomi er i omstilling. Vi skal erstatte store eksportinntekter de neste årene og utekontorers oppgaver har aldri vært mer viktig enn nå. For å sikre relevante tjenester for norsk industri- og næringsliv er det helt nødvendig å være tilstede der de mener vi utgjør en forskjell, med tjenester næringslivet etterspør. Det viktigste nå er derfor å spisse tilbudet til norsk industri- og næringsliv, ikke å redusere vår internasjonale tilstedeværelse. Etterlevelse av compliance har vært vesentlig for våre beslutninger. Vi vil legge stor vekt på god ivaretagelse av de medarbeiderne som blir berørt, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Innovasjon Norges internasjonale oppdrag og aktiviteter skjer i dag på tre hovedområder:

  • Export Norway (handel og samarbeid, inkl. bistand til små og mellomstore bedrifter i nye markeder)
  • Visit Norway (markedsføring av Norge som reisemål)
  • Invest in Norway (tilrettelegging for utenlandske investeringer)

Den endelige konklusjonen innebærer følgende endringer når det gjelder tilstedeværelse og ressurser for Export Norway-delen av Innovasjon Norges internasjonale virksomhet:

  • Opprettelse av nytt Innovasjon Norge-kontor for Midtøsten i Dubai.
  • Nytt Innovasjon Norge-kontor i München i Tyskland, tillegg til det allerede eksisterende kontoret i Hamburg.
  • Styrking av tilstedeværelsen i Norden (Stockholm og København).
  • Nedleggelse av kontorene i Tyrkia (Istanbul) og Malaysia (Kuala Lumpur).
  • Nedleggelse av kontoret i St. Petersburg (Russland). Kontoret i Moskva består.
  • Avvikling av Export Norway-aktivitetene i Estland (Tallinn). Tallin beholdes som kontor for forvaltning av EØS-midler.
  • Avvikling av konsulentavtaler med assosierte konsulenter (stringere). (Gjelder Tanzania, Uganda, De forente arabiske emirater, Thailand og Ungarn).
  • I tillegg vil det bli gjennomført flere omprioriteringer i ressursbruken mellom de ulike regionene og kontorene, gjelder Asia og Europa.
Powered by Labrador CMS