Samfunn

Antallet dollarmillionærer i Norge økte i 2020 med 2,5 prosent sammenlignet med året før.

Norge fikk flere dollarmillionærer i pandemiåret 2020

Til tross for koronapandemien og økonomisk usikkerhet for mange bransjer, økte antallet dollarmillionærer i Norge i 2020 med 2,5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Også på verdensbasis økte antallet dollarmillionærer, viser rapporten World Wealth Report 2021 fra konsulentselskapet Capgemini.

Ved utgangen av 2020 hadde Norge 186.200 dollarmillionærer og ligger på 21. plass globalt i antall dollarmillionærer på verdensbasis. Til sammenligning hadde Sverige 153.000 dollarmillionærer i fjor.

For å bli dollarmillionær må du ha mer en én million amerikanske dollar i investerbar formue, utover egen bolig. Én million dollar svarer til nesten 8,5 millioner kroner.

Også økning globalt

Konsulentselskapet Capgemini gir årlig ut sin Word Wealth Report, som viser utviklingen i antallet dollarmillionærer i verden i tillegg til den generelle utviklingen for dollarmillionærer og ultraformuende i verden.

I pandemiåret 2020 gikk antallet dollarmillionærer på verdensbasis opp med 6 prosent.

Men mange land har hatt en lavere vekst i antallet dollarmillionærer enn Norge: I Frankrike var veksten på 1,7 prosent, i Russland 1,2 prosent og i Storbritannia var det 3,3 prosent færre dollarmillionærer i 2020 enn i 2019.

De rike ble rikere

Globalt økte formuene til dollarmillionærene med 7,6 prosent, og til sammen har de nå en formue på nesten 80.000 milliarder dollar.

Blant de aller rikeste, de såkalte ultraformuende som har mer enn 30 millioner dollar i formue, økte formuene deres gjennomsnittlig med over 9 prosent.

Rapporten viser også at mange av de formuende i 2020 valgte å investere mer i teknologiske tjenester – 72 prosent av dollarmillionærene på verdensbasis hadde investert i kryptovaluta i fjor. Og 74 prosent av dem hadde investert i digitale objekter, som apper eller nettverksdomener.

Powered by Labrador CMS