Annonse
53 nye bomstasjoner åpnet i Oslo 1. juni. Her fra Dronning Blancas vei ut og inn til Bygdøy i Oslo.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix    

Høyre vil ha tre timers bompause i Oslo – og åpner for det i Bergen

Til tross for press fra bompengepartiet i de to byene, lar ikke de to byrådslederkandidatene til Høyre i Oslo og Bergen seg presse til store og overgripende endringer. Likevel er bompengeutgifter blitt en belastning for mange, spesielt barnefamilier, sier byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre til VG.

Derfor foreslår Oslo Høyre tre timers bompause på ettermiddagene, hvor man bare betaler for én passering. Dette vil gjelde for alle, men ifølge Lae Solberg er det spesielt barnefamilier som vil ha størst glede av en slik ordning.

– De har ofte behov for å hente på skole, kjøre hjem til middag og så ut igjen for å kjøre barna til fritidsaktiviteter eller besøk hos familie, sier Lae Solberg.

Det er kun første passering som skal registreres i en periode på tre timer fra klokken 17 på ettermiddagen.

– Vi vil gi lettelser til barnefamiliene, og diskuterer gjerne en «bompengepause» slik Oslo Høyre foreslår. I dag er maksimalt antall passeringer man betaler for i måneden i Bergen, 60 passeringer. Vi vil at det skal halveres til 30 for familier med under 700.000 i inntekt, som har hjemmeboende barn, sier partikollega Harald Victor Hove i Bergen Høyre.

Annonse
Annonse