Kjell Inge Røkkes selskaper Kværner og Aker Solutions gir 1 million kroner til et miljøprosjekt den venstreorienterte tenketanken Manifest har.

Foto

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Røkke-selskaper gir 1 million til venstreorientert tankesmie

Publisert: 11. mars 2020 kl 09.09
Oppdatert: 11. mars 2020 kl 10.25

Tankesmia Manifest er plassert godt ut på venstresiden og har som mål å påvirke Rødt, SV, Ap, Sp og MDG, skriver Aftenposten. Nå har de mottatt 1 million kroner fra Kjell Inge Røkkes selskaper Aker Solutions og Kværner til sitt prosjekt Grønn Industri 21.

– Vi trenger fagarbeiderne og ingeniørene i industrien for å få til det grønne skiftet, uavhengig av hvem som eier bedriftene, sier Magnus E. Marsdal, som leder både prosjektet og tankesmia.

Han sier at miljøbevegelsen og venstresiden ikke har noe annet valg enn å samarbeide med storkapitalen. Det skal ikke ha blitt gitt noen føringer med pengene som nå er donert fra de to Røkke-selskapene.

– I Aker applauderer vi alle som er opptatt av industriutvikling. Manifest Tankesmie har tatt initiativ til et interessant prosjekt, som vil skape debatt og peke på muligheter for fremtidig sysselsetting, sier kommunikasjonssjef Atle Kigen i Aker ASA til Aftenposten.

Framtiden i våre hender (FIVH) er med på utredningen som ser fram mot en utfasing av oljeproduksjonen i Norge og grunnlaget for en grønn omstilling.

– Vi trenger å bygge bro mellom de som bryr seg om arbeidsplasser og dem som bryr seg om klima og miljø, sier leder Anja Bakken Riise i FIVH.

Saken fortsetter under annonsen