Samfunn

Fylkesrådmann Jan Sivert Jøsendal gikk av på dagen.

Trekker seg på dagen etter kritikk av lederstil

Krevende sammenslåinger og misnøye med detaljstyring felte fylkesrådmann.

Publisert Sist oppdatert

Fylkesrådmannen i Vestfold og Telemark fylkeskommune, Jens Sivert Jøsendal, gikk i går av på dagen etter at flere ansatte har kritisert lederstilen hans.

Det melder Kommunal Rapport.

Jøsendal er blitt kritisert av 20 seksjonsledere i en bekymringsmelding til fylkesordfører Terje Riis-Johansen, ifølge avisen Varden.

Det skal være snakk om at Jøsendals lederstil er i overkant detaljstyrt og preget av irrettesettelser og at det har gått utover ansattes helse.

– Jeg er glad for at mine arbeidsgivere understreker at jeg har levert gode omstillingsresultater så langt, og at jeg har hatt full tillit fra et samlet politisk miljø under hele ansettelsesperioden, skriver Jøsendal i en sms til Kommunal Rapport.

Han skal i januar få utbetalt en årslønn, 1.490.000 kroner, som en engangssum.

Bakgrunnen for problemene kan skyldes at Jøsendal fikk i oppdrag å lede en krevende omstillingsprosess. Som en del av regionreformen skulle fire organisasjoner som inkluderer et kollektivselskap, deler av tidligere Statens Vegvesen og to tidligere fylkeskommuner, slå seg sammen.

Det vil inntil videre ikke bli utpekt noen fungerende rådmann. Direktørene ivaretar rådmannsansvaret innenfor sitt område; og skulle det være behov for avklaringer vil dette skje i samarbeid med fylkesordfører.

Powered by Labrador CMS