Samfunnsstyring

Rektor ved OsloMet, Christen Krogh, i samtale med høyere utdanningsminister Ola Borten Moe før sistnevnte la fram Utsynsmeldingen nettopp ved OsloMet i slutten av mars.

Christen Krogh, Oslo Met: Frykter mindre penger til utdanning og forskning

− Vi vet ikke hva det nye finansieringssystemet betyr for oss. Det er fint hvis hensikten er å premiere utdanninger vi trenger i samfunnet. Men hvis regjeringen tenker at vi kan klare oss med mindre penger i fremtiden, er det ille. De må for all del ikke nedskalere basisbevilgningen.

Publisert Sist oppdatert

­Det sier rektor Christen Krogh ved OsloMet. Han mener man kan se på Utsynsmeldingen som en slags utdanningsmelding.

− Mens Langtidsplanen for forskning og høyere utdanning i hovedsak er en forsknings- og innovasjonsmelding, tar Utsynsmeldingen utdanningsperspektivet, sier rektoren ved OsloMet.

OsloMet – storbyuniversitetet har røtter tilbake til 1818 med etableringen av jordmorutdanningen i Christiania. I løpet av 1800- og 1900 -tallet ble en lang rekke skoler og høyskoler etablert, som til slutt ble samlet og fikk status som universitet i 2018, da den tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus fikk universitetsstatus. OsloMet er i dag Norges tredje største universitet med over 22.000 studenter, og tilbyr utdanning til en lang rekke profesjoner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS