Samfunnsstyring

Daværende statsminister Erna Solberg (H) får spørsmål fra Anniken Huitfeldt (Ap) under en spørretime i Stortinget i 2018. Kanskje bør de begge to nå stille seg noen spørsmål om ansvar og tillit?

Etter Erna Solberg og Anniken Huitfeldt: Kan vi redde tilliten med strengere kontroll?

Tilliten til våre politikere har vært for høy. Det store «vi» har vært for naive. For å opprettholde det norske tillitssamfunnet, trengs det mer regler og kontroll. Hvorfor tar ikke de involverte ansvar istedenfor?

Publisert Sist oppdatert

­

SYNSPUNKT. Høyres velgere bryr seg ikke nevneverdig om aksjehandlingene i det solbergske hjem, viser meningsmålinger. Mange av dem vil fortsatt stemme Høyre, selv om Erna for tiden er den dalende stjerna. Heller ikke Arbeiderpartiet falt mer på målingene enn de allerede hadde gjort etter alle habilitetssakene.

Med andre ord: Alle de politiske skandalene det siste halve året – og også før det – svekker ikke befolkningens tillit til verken demokratiet eller det politiske systemet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS