Samfunnsstyring

Moskenes kommune i Lofoten. Vakker, men bankerott. Flere kommuner vil ende opp som Moskenes om det ikke tas nasjonale grep, mener kommune-ekspert.

– Flere kommuner vil ende opp som Moskenes

– Vi har blant verdens mest avanserte velferdssystem, men alt for mange kommuner har verken kompetanse eller ressurser til å utføre sine lovpålagte oppgaver. Store deler av Kommune-Norge vil kollapse hvis det ikke tas tunge strukturelle grep. Vi vil få mange flere Moskenes-tilfeller.

Publisert Sist oppdatert

­Det sier Geir Vinsand i NIVI Analyse. Han er en av dem som har forsket og jobbet mest om og med den norske kommunestrukturen her til lands, blant annet som forsker, konsulent og som ansatt i flere departementet.

Vinsand skrev sin første bok om kommunereformer i 1989. I dag leder han sitt eget analysebyrå, NIVI analyse, et konsulent- og analysebyrå som jobber tett med kommunesektoren.

Moskenes’ fortvilelse

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS