Samfunnsstyring

Håper på fortgang i politireform-arbeidet

Femten måneder etter at politianalysen kom lover Justisdepartementet nå at Stortinget skal få saken på bordet før jul. Nå håper både politiet og opposisjonen på fortgang.

Publisert Sist oppdatert

Det har ikke manglet på kritikk av den såkalte Politianalysen, satt ned av tidligere justisminister Grete Faremo, etter at den ble lagt fram for Stortinget som en konsekvens av kritikken som ble rettet mot politiet etter terrorangrepene 22.juli. Blant annet har dagens politidistrikter kritisert analysegruppens mest ambisiøse forslag, et politi-Norge bestående av bare seks distrikter, for å i for liten grad ta inn over seg problemene som kan komme av at de nye «superdistriktene» i mange tilfeller skal favne veldig store avstander og svært ulike utfordringer både klimaktisk og kriminalitetsmessig.

Siden den gang har regjeringen jobbet med en reform som skal forandre strukturen i politi-Norge. Ifølge Justis- og beredskapsdepartementet, som har ansvaret for reformen, skal dette legges fram for Stortinget før de folkevalgte tar juleferie.

– Planen vår er nå, som den har vært hele veien, å legge fram forslaget til en reform før jul. Det gjør selvfølgelig at vi begynner å få litt dårlig tid, sier kommunikasjonssjef i Justis- og beredskapsdepartementet, Gunnar A. Johansen, til Ukeavisen Ledelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS