Samfunnsstyring

Åse Laila Snåre er avdelingsdirektør i KS. Hun er bekymret for at unødvendig bruk av e-konsultasjoner kan gå på bekostning av pasienter med størst behov for oppfølging hos fastlege.

KS: – Unødvendige e-konsultasjoner kan ramme pasienter med størst behov

KS frykter at fastlegenes omfattende bruk av e-konsultasjoner kan gi feilprioriteringer. Legeforeningen mener fjerning av forhøyet kveldstakst vil gi et dårligere tilbud.

Publisert Sist oppdatert

Fastlegenes bruk av e-konsultasjoner har eksplodert siden 2020. I dag er mer enn hver femte konsultasjon mellom fastlege og pasient elektronisk. Fastlegene får betalt 188 kroner for en e-konsultasjon på dagtid og siden april 2020 345 kroner på kveldstid. Mer enn hver femte e-konsultasjon foregår utenom normal arbeidstid.

Ekspertutvalgets rapport om allmennlegetjenesten er nå på høring, med frist 23. september. Utvalget vil avvikle kveldstaksten, «for å redusere forventninger til kveldsarbeid, som utvalget antar er en belastning for mange fastleger». I 2022 fikk fastlegene samlet betalt 260 millioner for dette tillegget.

KS: Gir høy takst riktige prioriteringer?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS