Samfunnsstyring

Rotterdam, -Nederland – en havn ikke bare for handelsskip, men også for skatteplanleggere.

Land-for-land rapportering: OECD vil gjøre skatte­planlegging ­vanskeligere

Nye regler gjør internasjonal skatteplanlegging vesentlig vanskeligere, mener skatteadvokat. Ikke alle deler den oppfatningen. Det endelige vedtaket er svært utvannet, mener Tax Justice Network.

Publisert Sist oppdatert

Aggressiv skatteplanlegging fra multi­nasjonale selskaper gir et årlig tap i skatteinntekter på mellom 100 og 240 milliarder dollar. En stor del av dette tapet påføres u-land som også henter en større andel av provenyet fra selskaper enn det som er vanlig i vestlige land.

Mandag lanserte derfor OECD et knippe med forslag som skal bidra til å bøte på situasjonen. Over 90 land skal nå jobbe sammen for å innføre de såkalte BEPS-tiltakene som vil være tilgjengelige for de landene som ønsker det fra 2016.

–Alle har et ansvar for å reversere erosjon av skattegrunnlaget og overskuddsflytting. BEPS-prosjektet har vist at det nytter å skape endringer. Rask implementering vil gi sikrere og mer bærekraftige skatteinntekter til alles fordel, sier general­sekretær i OECD Angel Gurria i en ­uttalelse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS