Samfunnsstyring

Moskenes har varslet om at kommunen er bankerott og mangler kompetansen. Fra regjeringshold understrekes det at det er kommunen selv som har ansvar for situasjonen.

Liten støtte til bankerott kommune fra departementet: – Moskenes selv har ansvaret

– Moskenes kommune har over lang tid brukt mer penger enn den har hatt inntekter og dermed pådratt seg et stort merforbruk. Kommunen har selv hovedansvaret for å rette opp i den økonomiske situasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det sier statssekretær Ole Gustav Narud i Kommunal- og distriktsdepartementet i en epost til Dagens Perspektiv.

Forrige uke gikk ordfører Hanna Sverdrup (Moskenes Fellesliste) i lille Moskenes kommune i Lofoten ut i offentligheten å sa at «Vi greier ikke mer. Vi er bankerott. Vi vurderer å slå hele kommunen konkurs», vakte det oppsikt over hele landet.

Det fikk Geir Vinsand i NIVI Analyse til å reagere. Han er en av dem som har forsket og jobbet mest om og med den norske kommunestrukturen her til lands, blant annet som forsker, konsulent og som ansatt i flere departementet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS