Samfunnsstyring

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Regjeringen fordeler 200 millioner kroner til utdanninger nært folk

Regjeringen gjør som den varslet i Utsynsmeldingen om høyere utdanning: Fagskoler, høyskoler og universiteter får til sammen 150 millioner kroner til desentraliserte og fleksible utdanninger.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg får 27 studiesentre over hele landet til sammen 50 millioner kroner, slik at de kan legge til rette for flere lokale studietilbud. I år er det tilbud i Nord-Norge som får mest penger, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

– Vi fortsetter å styrke tilgangen på utdanning over hele landet. Behovet for fleksible utdanningstilbud nært folk øker i takt med at flere ønsker å studere kombinert med jobb og familie. Silke tilbud er viktig for å få utdannet folk til våre velferdstjenester og næringsliv. For å utdanne nok folk med rett kompetanse, må vi nå flere av dem som ikke har mulighet til å ta en heltidsutdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

Mest til helse, omsorg og skole

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS