Samfunnsstyring

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte. Rektor Svein Stølen frykter at korte og ‘billige’ studieløp vil bli mer lønnsomme å tilby med det nye finansieringssystemet som skisseres i Utsynsmeldingen.

Rektor Svein Stølen: Frafallet er for stort – UiO må tenke nytt om høyere utdanning

Ved Universitetet i Oslo er rektor redd for at regjeringen vil belønne dem som tilbyr korte, enkle studieløp, på bekostning av dyptpløyende utdanning og forskning. Svein Stølen er klar på at UiO må bli «bedre på utdanning».

Publisert Sist oppdatert

− ­Jeg har ingen store betenkeligheter med meldingen som sådan. Men at endringene i finansieringsmodellen kommer nå, liker vi ikke. Dette burde vurderes i den gjennomgangen av forskningssystemet som er startet opp. Man kan ikke få til god utdanning uten å satse på forskning.

Det sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen. UiO er landets eldste universitet, og har i dag 7.000 ansatte, 25.000 studenter, 8 fakulteter og 240 ulike studieprogram.

Som flere andre ledere i «sektoren» peker også Stølen på at Utsynsmeldingen «jo er en ren utdanningsmelding».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS