Samfunnsstyring

Rikets digitale tilstand. Digdir-direktør Frode Danielsen mener digitalisering må enda høyere opp på den politiske agendaen.

Rikets digitale tilstand: Det går for sakte

Hovedutfordringen for digitaliseringen av det offentlige Norge er at det går altfor sakte. Siden 2008 har fedrelandet falt fra 3. til 17. plass på en internasjonal digitaliseringsrangering.

Publisert Sist oppdatert

Sentralbanksjefen gjør det, Innovasjon Norge-sjefen gjør det og nå har også sjefen for Digitaliseringsdirektoratet begynt å gjøre det: Holde en årlig «status-tale».

Den relativt ferske direktøren for Digdir Frode Danielsen holdt onsdag sin aller første tale om «Rikets digitale tilstand». Foran en sal med 650 IKT-hoder fra privat og offentlig sektor under den årlige Digitaliseringskonferansen som Digdir arrangerer, kunne Danielsen konstatere at digitaliseringen av det offentlige Norge går for tregt og at det er på tide å legge vekk den tradisjonelle sektortankegangen og istedenfor spille på lag.

Klarer ikke jobbe på tvers

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS