Samfunnsstyring

Han er en type politiker forsknings- og høyere utdanningssektoren ikke er vant med å forholde seg til. Ole Borten Moe framstår rett og slett som litt skremmende for sektoren han er satt til å styre, mener statsviter.

Statsviter mener akademia er litt redd for Borten Moe

Selv om universitetene ikke jubler over alt som kommer fra statsråd Moe, er de forsiktige med å kritisere mannen med pengesekken i særlig sterke ordelag. De er faktisk litt redd for ham, mener statsviter.

Publisert Sist oppdatert

­− Jeg tror universitets- og høyskolesektoren er litt «redd» for Ola Borten Moe. Han er en ny type statsråd på dette feltet. Han har ikke like stor respekt for professorer og rektorer som de kanskje forventer, eller som andre har, sier statsviter og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Svein Tuastad, som for øvrig også har sittet i styret ved UiS de siste åtte årene.

Tuastad tror regjeringen og Borten Moe gjennom Utsynsmeldingen ønsker å få mer samfunnsnytte ut av høyere utdanning, og at han mener det trengs mer styring for å matche utdanningstilbudene med arbeidslivets behov.

Litt hardere i klypa

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS