Samfunnsstyring

Universitetet i Oslo, her ved Juridisk fakultet og Universitetsplassen i Karl Johans gate.

Universitets- og høyskolesektoren er «bekymret»

Universitets og høyskolerådet er bekymret for forskningen, finansieringen og sektorens rett til selv å bestemme hvilke utdanninger de vil tilby.

Publisert Sist oppdatert

­Universitets og høyskolerådet (UHR) som representerer hele forsknings- og høyere utdanningssektoren, er ikke udelt begeistret for at som står i Utsynsmeldingen. Blant annet mener rådet det ikke er mulig å framskrive kompetansebehovene i framtiden med veldig stor grad av sikkerhet.

«Det tar tid å bygge opp og ned fagmiljøer. UHR advarer mot at dimensjonering av høyere utdanning baseres ensidig på framskrivninger av dagens kompetansebehov», skriver UHR i sitt høringssvar til Utsynsmeldingen. UHR mener det er behov for «et mangfold av kunnskap og kompetanse for å sikre et velfungerende arbeidsliv i fremtiden. En bred faglig kompetanse åpner også for en mer fleksibel tilpasning til et arbeidsmarked i endring».

Selv om også UHR mener det var på tide å endre finansieringssystemet for høyere utdanning, er rådet skeptisk til enkelte av endringene. UHR mener mange av forslagene ikke er konkretisert, «som for eksempel hvilke satser som er tenkt for de tre foreslåtte studiekategoriene, hvordan videreutdanning skal finansieres og integreres i den ordinære virksomheten, og hvilket utdanningsomfang det er snakk om når det skal innføres studiestøtte til kortere utdanninger».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS